Hele Tidens Tegn den 15. august 2015
INFO   
Del video på Facebook
INFO   
Del på Facebook
Sendt lørdag 15. august 2015
Kasper Bergmann i WFDs bestyrelse:
I Istanbul i Tyrkiet var der for lidt over to uger siden verdenskongres for døve, hvor den 38-årige Kasper Bergmann blev valg ind i bestyrelsen for Døves Verdensforbund WFD. Han er nu én ud af 10 bestyrelsesmedlemmer. Vi fulgte ham med et kamera før, under og efter valget.

Verdenskongressen – et godt sted for nye venskaber:
Udover at diskutere WFD’s arbejde giver kongressen også rigtig gode muligheder for at starte venskaber med døve fra hele verden. I år var temaet ”styrkelse af den menneskelige mangfoldighed”. Og man kunne som deltager blive klogere ved at deltage i foredrag, workshops, paneldiskussioner og underholdning. Danske Coilin Jeritslev og færøske Høgni Højgaard var med til verdenskongressen for første gang.

Le Mans:
Hvert år i juni tager en gruppe danske motorsports-entusiaster til Frankrig, for at opleve det legendariske 24-timers racerløb Le Mans. Her kommer en stemningsrapport fra turen.

Nezehat Taskin får Ole Munk Plums mindelegat:
Vi skal møde en kvinde, der har gjort en forskel. I maj måned fik Nezehat Taskin, Ole Munk Plums mindelegat. Den fik hun for sin store indsats for døve af anden etnisk herkomst. Vi tegner et portræt af Nezehat, og starter med den 13. maj på den store tegnsprogsdag, hvor mindelegatet blev uddelt.

Landslejr for børn og unge med høretab:
Sidst i juni måned var der landslejr på Tølløse Slots Efterskole på Sjælland. 51 børn og unge med høretab fra hele landet var kommet for at gense venner, lære nye at kende og hygge sig sammen med en masse aktiviteter.

Stem og Bestem:
Igen kan i seere stemme om hvilket indslag vi skal se i Tidens Tegn.

Danske Herregårde – Glorup:
Den 4. august var det 140 år siden at H.C. Andersen døde. I sin levetid tog han tit på besøg på Danmarks mange herregårde. Besøg, der kunne vare alt fra dage til uger. Under opholdene betalte han ikke for kost og logi, men til gengæld underholdt han med sine papirklip og eventyr. På de danske herregårde fandt H. C. Andersen også inspiration til flere af sine eventyr. Både de kendte og de mindre kendte. I en ny serie går vi i H.C. Andersens fodspor på de danske herregårde.