Direktivet om den europæiske efterforskningskendelse i straffesager
Direktivet bestemmer, at medlemslande kan anmode andre medlemslandes hjælp til at indsamle bevismateriale i straffesager.
Direktivet om den europæiske beskyttelsesordre
Reglerne betyder, at politiet skal beskytte personer, som f.eks. er udsat for forfølgelse og trusler, uanset hvilket medlemsland de opholder sig i.
Forordningen om den civilretlige beskyttelsesordre
Reglerne betyder, at politiet skal beskytte personer, som f.eks. er udsat for forfølgelse og trusler, uanset hvilket medlemsland de opholder sig i.
Menneskehandelsdirektivet
Direktivet går ud på at bekæmpe menneskehandel og beskytte ofre for menneskehandel.
Direktivet om seksuelt misbrug af børn
Direktivet handler om straf, forebyggelse og efterforskning af seksuelt misbrug, seksuel udnyttelse af børn og børnepornografi.
Cybercrime-direktivet
Direktivet bestemmer, hvilke former for internetkriminalitet der skal straffes og hvor hårdt.
Direktivet om markedsmisbrug
Direktivet bestemmer, hvornår insiderhandel, kursmanipulation og videregivelse af intern viden skal straffes og hvor hårdt.
Direktivet om falskmøntneri
Direktivet bestemmer, hvilke former for falskmøntneri, der som minimum skal straffes, og hvordan det skal straffes.
Konkursforordningen
Forordningen bestemmer, hvordan sager om insolvente personer eller virksomheder skal behandles, hvis sagen vedrører flere medlemslande.
Bevisoptagelsesforordningen
Forordningen fastlægger regler for, hvordan en domstol i et EU-medlemsland kan få optaget beviser til brug i en sag på det civil- og handelsretlige område i et andet medlemsland.
Betalingspåkravsforordningen
Forordningen skal gøre grænseoverskridende arvesager mindre komplekse gennem fælles regler.
Småkravsforordningen
Forordningen omhandler en europæisk procedure for behandling af krav på under 2.000 euro, som en part i et medlemsland har på en part i et andet medlemsland.
Forordningen om indførelse af et europæisk tvangsfuldbyrdelsesdokument for ubestridte krav
Forordningen indfører et standarddokument, der kan bruges, når en person eller virksomhed i et andet land skylder penge.
Mæglingsdirektivet
Direktivet skal forsøge at lette og fremme konfliktløsning gennem mægling i tvister på tværs af landegrænser i EU. Direktivet omfatter mægling i konflikter inden for f.eks. handel og familieret.
Rom I-forordningen om lovvalg inden for kontrakt
Forordningen bestemmer, hvilket lands lovgivning, der skal bruges i sager om brudte kontrakter inden for det civil- og handelsretlige område i EU.
Rom II-forordningen om lovvalg uden for kontrakt
Forordningen handler om, hvilket lands regler der gælder i sager på tværs af grænser, hvor der ikke er en kontrakt.
Forordningen om bilaterale aftaler om lovvalgsregler
Forordningen fastsætter en procedure for, hvordan EU kan give medlemslandene bemyndigelse til at indgå bilaterale aftaler med tredjelande om lovvalgsregler på det civil- og handelsretlige område.
Kontosikringsforordningen
Forordningen indfører en EU-procedure, hvor hensigten er at gøre det lettere, hurtigere og billigere at inddrive grænseoverskridende gæld på det civil- og handelsretlige område.
Arveretsforordningen
Forordningen skal gøre grænseoverskridende arvesager mindre komplekse gennem fælles regler.
Bruxelles IIa-forordningen
Forordningen forsøger at forenkle behandlingen af sager om forældreansvar, børnebortførelse, separation og skilsmisse i grænseoverskridende sager.
Underholdspligtsforordningen
Forordningen handler om børnebidrag og ægtefællebidrag på tværs af grænser i EU.
Forordningen om bilaterale familieretlige aftaler
Forordningen handler om muligheden for, at EU’s medlemslande indgår aftaler med lande uden for EU om forældreansvar, skilsmisse og ægtefællebidrag.
Forordning om lovvalgsreglerne i forbindelse med skilsmisse og separation (ROM III)
Forordningen giver et ægtepar mulighed for at aftale indbyrdes, hvilket lands lovgivning der skal anvendes ved skilsmisse.
Offerdirektivet
Direktivet indeholder en række bestemmelser, som skal sikre offerets rettigheder.
Retshjælpsdirektivet
Direktivet fastsætter mindsteregler for juridisk og økonomisk retshjælp til personer, der er indblandet i en sag på tværs af grænserne i EU.
Direktivet om ret til tolke- og oversætterbistand i straffesager
Direktivet skal sikre mistænkte og tiltaltes ret til tolkning og oversættelse i straffesager.
Direktivet om ret til information i straffesager
Direktivet skal sikre mistænkte og tiltale personers ret til information om deres rettigheder i straffesager.
Direktivet om ret til advokatbistand
Direktivet indeholder minimumsregler om, hvornår mistænkte, tiltalte og eftersøgte personer har ret til en advokat, og hvad retten til advokatbistand indebærer.
Konfiskationsdirektivet
Direktivet fastsætter minimumsregler for, hvornår aktiver kan konfiskeres eller indefryses, når der bliver begået grov kriminalitet.
Forordningen om oprettelse af et instrument for finansiel støtte til politisamarbejde, forebyggelse og bekæmpelse af kriminalitet samt krisestyring som en del af Fonden for Intern Sikkerhed
Forordningens skal stille finansiel støtte til rådighed for medlemslandenes bekæmpelse af kriminalitet på tværs af grænser.
Forordningen om oprettelse af et program for retlige anliggender for perioden 2014 til 2020
Forordningen opretter et program for retlige anliggender, der finansierer tiltag, som fremmer det retlige samarbejde i civil- og strafferetlige spørgsmål.
Forordningen om almindelige bestemmelser om Asyl-, Migrations- og Integrationsfonden og om instrumentet for finansiel støtte til politisamarbejde, forebyggelse og bekæmpelse af kriminalitet samt krisestyring
Forordningen skal sikre en enkel og ensartet gennemførelse af de finansielle puljer på området for retlige og indre anliggender.