Døvefilm blev stiftet på baggrund af to døve mænds entusiasme for smalfilm. I dag producerer Døvefilm TV-programmer på tegnsprog.

I 1955 mødtes to døve mænd – Arne Knudsen og Ole Munk Plum -  og snakkede om smalfilm. Deres interesse for smalfilmsmediet udviklede sig med finansiel støtte fra Døvefonden til stiftelsen af Døvefilm i 1963.

Statslig støtte på forsøgsbasis
Med den teknologiske udvikling blev smalfilm til video. I slutningen af 60’erne fik 150 døve en videomaskine på forsøgsbasis. Forsøget blev finansieret af staten.

Døvefilm indlemmes i den sociale lovgivning
I 1979 blev det vedtaget ved lov at døve kunne få en videomaskine som teknisk hjælpemiddel. Dermed fik de adgang til at se Døvefilms programmer og mulighed for at tilegne sig oplysninger om aktuelle emner i det danske samfund.

Videobånd med posten
Hver 14. dage fik døve abonnementer tilsendt et videobånd fra Døvefilm. I 90’erne begyndte Danmarks Radio at udsende Døvefilms programmer. Det blev derfor ikke længere nødvendigt at udsende videobånd ud til abonnementerne.

Døve i Grønland får dog fortsat tilsendt programmerne med posten, da programmerne ikke bliver vist på Grønlands TV.

I dag producerer Døvefilm programmer på tegnsprog både til voksne og til unge. Herudover står Døvefilm for tegnsprogstolkning af nyheds- og magasinprogrammer på DR1 og TV2.