DØVEFILMS ARKIV
AVANCERET SØGNING
Burger
Burger 500 g hakket oksekød (god kvalitet) 50 g revet cheddarost (eller pepperjack-ost) 1 æg Salt Peber 1 spsk brun farin (mellasse) 2-3 spsk rasp (eller knuste kiks, som der står i min opskrift) 1 spsk løgpulver/granulat Grillet Kartofler |
Burger
- Farsen skal hvile på køl i mindst 30 minutter. Herefter formes 3 store burgere, der omvikles med bacon.
- Øverste del af burgerbollerne smøres med lidt smør og drysses med løgpulver (man laver ikke burgerboller selv i USA, så disse her er selvfølgelig også købt færdige).
- Så kommer man burgere, brød og frosne, indbagte løgringe på den meget varme grill (det skal være frosne løgringe, for hvis de er tøet op, brænder de på og hænger fast) eller hjemmelavede løgringe (se opskrift nederst på siden)
- Når øverste bolle er brunet på smørsiden, skal den op på brødholderen.
- Efterhånden som løgringene er færdige, fyldes der flere på.
- Grillede indbagte løgringe.
- Tilbehør til burgeren: ketchup, aioli og guacamole.
Grillet Kartofler
- Start med at vaske dine kartofler godt. Lad skrællen blive på.
- Kog herefter kartoflerne 10-15 minutter. Damp dem tørre.
- Lav imens din krydderiblanding. Olie, salt, hvidløg og timian. Brug 4-6 spsk olie (lidt afhængig af hvor mange kartofler du bruger)
- Kartoflerne vendes forsigtigt rundt i olieblandingen.
- Baconskiverne skæres i halve. Bacon vikles rundt om kartoflerne med sammenføjningen nederst.
- Kartoflerne skal stege 30-40 minutter på grillen.
Aïoli - Hvidløgsmayonaise
- Pisk æggeblommerne sammen med hvidløg med din håndblender.
- Tilsæt olivenolien lidt efter lidt, mens du pisker videre.
- Tilsæt citronsaft og hvidvinseddike, mens du stadig pisker.
- Smag til med salt og peber.
Friterede løgringe
Bear batter (Dej)
- Rør øl, salt, bagepulver og hvedemel sammen. Tilsæt hvedemel, til dejen er godt tyk, men stadig fyldende.
Løgringe:
- Skær løgene i en halv cm tykke skiver, og giv dem et hurtigt opkog i mælk.
- Dyp løgringe i dejen og drys med raps. Fritér dem i 185 grader varm olie, til de er smukt gyldne.
- Læg dem på fedtsugende papir og drys med flagesalt.