DØVEFILMS ARKIV
AVANCERET SØGNING
Hindbær-macarons med lakridsganache
Ingredienser: maracons: Herudover skal der bruges: |
Fremgangsmåde: |
Indledningsvis forberedelse: Macarons-bagning er en tålmodighedskrævende proces, der kræver, at alle punkter undervejs udføres med yderste perfektion. Når du går i gang er det derfor vigtigt, at du først har gennemlæst hele opskriften, så du er godt forberedt. Sørg derudover for, at du har alle ingredienser og hjælpemidler stående fremme og klar, så har du gjort dig selv en stor tjeneste. |
Maracons: Bland mandlerne fint med florsukker og sigt dem for urenheder. Herefter blandes mandelmelet med halvdelen af æggehviderne. Vent med at røre rundt. Den røde farve og frysetørret hindbærpulver tilsættes dejen. Vand og sukker varmes til 121 °C i en tykbundet gryde. Den anden halvdel af æggehviderne piskes i ca. 3 minutter i en ny skål. Hæld den kogende sukkerblanding i æggehviderne og pisk til blandingen er stuetemperatur. Bland sukker-æggeblandingen med mandelmelblandingen og rør forsigtigt til dejen er blød. Dejen fyldes i sprøjteposer og sprøjtes ud i ca. 3 cm. diameter store macarons. Lad dem hvile i ca. 45 minutter. Macaroons’ne bages ved 140 °C i ca. 14 minutter indtil “kraven” er ensartet i kanten. |
Lakridsganache: Knæk chokoladen i stykker og kom den i en skål. Varm fløden til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen. Lad det stå 15 sekunder og rør dernæst langsomt rundt til en glat ganache. Tilsæt smørret og rør igen til en glat creme. Tilsæt lakridspulveret en tsk ad gangen indtil du er tilfreds med smagen. Rør ganachen ensartet undervejs. Sæt film over skålen og sæt til side indtil den skal bruges. Sprøjt ganachen ud i en cirkel i den nederste macaroon og saml macaroons’ne med en top. |