DØVEFILMS ARKIV

AVANCERET SØGNING














Muslingerisotto med stegte kammuslinger og pocheret vagtelæg

INDIGRENSER:

Hvidvinsdampet
blåmuslinger:

• 1 spsk. olie
• 1 kg Blåmuslinger
• 2 skalotteløg
• 2 fed hvidløg
• 1-2 glas hvidvin
• Salt og peber

Risotto:

• 1 løg
• 1 gulerod
• 250 g. risotto ris.
• evt. ekstra hvidvin.
• Smør
• Friskrevet parmesan.


kammuslinger:
• ca. 3 kammuslinger
pr. person

Pocherede vagtelæg:
• 8 stk. vagtelæg.
• 1 l. vand
• 1 dl. lagereddike
• salt.

 

TILBEREDNING

Muslingerne skylles grundigt. Dem der ikke er lukket kasseres.
Fintsnittet Skalotteløg, og hvidløg sauteres i olie. Salt og peber tilsættes sammen med muslingerne og det hele vendes rundt et par gange, inden Der tilsættes Hvidvin, og det hele dampes til muslingerne er åbne. Vend rundt et par gange undervejs. Muslingerne er færdige når de er åbne - efter ca. 5-8 min. Dem der ikke åbner sig kasseres.
Hæld væden fra i en anden gryde og stil muslingerne til afkøling, inden de tages ud af skallen. Væden gemmes og holdes på kogepunktet, så det er klar til risottoen.

Risotto:
Løg og gulerod snittes fint (gulerod i små tern) og steges i olie, til løgene er gennemsigtige.
Tilsæt risen, og rør rundt til alle ris er overtrukne med olie, og er begyndt at blive lidt gennemsigtige i kanten.
Tilsæt nu væden fra muslingerne lidt ad gangen, og lad det dampe ind undervejs og under omrøring. Risen må ikke koge tør, men skal heller ikke flyde i alt for meget væske. Hvis nødvendig kan spædes med lidt ekstra hvidvin og ekstra vand.
Fortsæt indtil risene er næsten færdige. De skal ende med at være al dente - altså med en smule bid.

Tilsæt muslingerne og en god klat smør, fortsæt omrøring til muslingerne er gennemvarme.
Den færdige konsistens af risottoen, skal være lidt grødagtig og dejlig cremet. Men der skal stadig være en smule bid i risen.
Server med et godt drys parmesan på toppen.
Retten serveres med pocherede vagtelæg og stegte kammuslinger.

Stegte kammuslinger:
Kammuslingerne strøes med en anelse sukker og salt. (”rimsaltning”) Stilles herefter på køl. Denne tilberedning er en slags gravning. Dette gør at man kan ”nøjes” med en hurtig kraftig bruning af muslingerne. Lad dem efterfølgende trække varmen ind i midten. Stegningen foregår under anretningen af retten.

Se indslaget