DØVEFILMS ARKIV
AVANCERET SØGNING
Hjemmelavet Sylte
Til 8-10 personer
Ingredienser: 1 Svinehoved1 kg Kalvebov eller Svinebov Vand Salt 3-4 Laurbærblade 3-4 Hele Nelliker 1 tsk Peber 1/4 tsk Allehånde 2 tsk salt |
|
Tilberedning:
Svinehovedet skylles og børstes med tørt salt. Øjne, øre- og næse fjernes. Hovedet lægges i saltvand natten over, hvorefter det igen børstes og skylles i flere hold vand.
Hovedet sættes over i rigeligt, koldt vand, tilsat salt og laurbærblade. Når hovedet har kogt ca. 1 time, tilsættes boven. Man kan vælge kalvebov, hvis man ikke ønsker sylten for fed. Suppen skummes omhyggeligt, hver gang den koger op, og kødet koger i alt ca. 3 timer, til det løsner sig fra benene.
Kødet tages op og pilles fra benene i passende stykker, der lægges i en form skiftevis fedt og magert og lagvis drysset med de blandede krydderier.
Når formen er fuld, fyldes den op med suppe. Man lægger et lille spækkebræt i passende størrelse ovenpå og herpå opnås et let pres, som holder kødet under suppen.
Når sylten er kold, vendes den ud af formen. Sylten skæres i skiver og spises med stuvede kartofler eller rugbrød, syltede rødbeder og sennep.