DØVEFILMS ARKIV

AVANCERET SØGNING














Soufléer med gedeost, soltørrede tomater og ristet hvidløg

Ingredienser:

6 fed hvidløg
1 tsk olivenolie
1 tsk køkkensalt
1 tsk peber
olie
4 spsk rasp
1 spsk smør
2 spsk hvedemel
3 dl skummetmælk
1 dl soltørret tomat
2 tsk frisk timian
4 æggeblommer
100 g blød gedeost
6 æggehvider

 

Fremgangsmåde:
-Forvarm ovnen til 175°C.

-Fladgør hvidløgsfedene med den flade side af en kniv. Bland dem med olivenolie i en lille skål. Dæk skålen til med folie og bag i ovnen i ca. 35 min. (sluk ikke ovnen bagefter). Afkøl hvidløgene let og tilsæt salt samt peber. Mos blandingen.

-Smør souffléforme (1 pr. person) med olie. Drys rasp i formene, så det klistrer til bund og sider. Placér formene på en bageplade.

-Smelt smørret i en gryde over middel varme. Tilsæt mel og rør, til det er jævnt. Tilsæt gradvist mælk under konstant omrøring, til blandingen koger, tykner og bliver jævn (ca. 2 min.). Rør hakkede soltørrede tomater, hakket timian og hvidløgsmosen i. Fjern blandingen fra blusset.

-Pisk æggeblommerne i en stor skål. Rør gradvist souffléblandingen i. Vend herefter gedeosten i. Pisk æggehvider luftige i en anden skål med en elpisker. Pisk, til det er stift men ikke tørt. Vend æggehvider i souffléblandingen og fordel blandingen på souffléformene.

-Bag souffléerne i ovnen i ca. 25 min.

Se indslaget