DØVEFILMS ARKIV
AVANCERET SØGNING
Soufléer med gedeost, soltørrede tomater og ristet hvidløg
Ingredienser:
|
Fremgangsmåde:
-Forvarm ovnen til 175°C.
-Fladgør hvidløgsfedene med den flade side af en kniv. Bland dem med olivenolie i en lille skål. Dæk skålen til med folie og bag i ovnen i ca. 35 min. (sluk ikke ovnen bagefter). Afkøl hvidløgene let og tilsæt salt samt peber. Mos blandingen.
-Smør souffléforme (1 pr. person) med olie. Drys rasp i formene, så det klistrer til bund og sider. Placér formene på en bageplade.
-Smelt smørret i en gryde over middel varme. Tilsæt mel og rør, til det er jævnt. Tilsæt gradvist mælk under konstant omrøring, til blandingen koger, tykner og bliver jævn (ca. 2 min.). Rør hakkede soltørrede tomater, hakket timian og hvidløgsmosen i. Fjern blandingen fra blusset.
-Pisk æggeblommerne i en stor skål. Rør gradvist souffléblandingen i. Vend herefter gedeosten i. Pisk æggehvider luftige i en anden skål med en elpisker. Pisk, til det er stift men ikke tørt. Vend æggehvider i souffléblandingen og fordel blandingen på souffléformene.
-Bag souffléerne i ovnen i ca. 25 min.