DØVEFILMS ARKIV
AVANCERET SØGNING
Ingredienser: Dej 500 g hvedemel 500 g smør 250 g sukker 1 æg 30 g mandler 1 glas akvavit (snapseglas) 2 tsk. st. kardemomme 1 tsk. natron Pynt til jødekager Halve smuttet mandler eller mandelflager, kanel og sukker Pynt til finskbrød Perlesukker Hakket mandler |
Fremgangsmåde:
Skold, smut og hak mandlerne fint.
Pisk æg og sukker godt sammen.
Smuldr smørret i halvdelen af melet, og kom det i æggemassen.
Kom Akvavit, hakket mandler, kardemomme og natron i, og bland det godt sammen.
Tilsæt resten af melet og saml hurtig dejen. Læg dejen kold i mindst en time, gerne længere tid.
Jødekager:
Tag halvdelen af dejen. Rul dejen ud på et melet bord og stik kagerne ud med et glas eller en udstikker, læg kagerne på plader med bagepapir og pynt med drys af kanelsukker og en halv mandel.
Finskbrød:
Tag resten af dejen. Rul dejen ud, men ikke for tyndt, skal være ca. ½ cm tyk og firkantet som muligt. Skær dejen i 1½ cm firkanter. Dyp dem i pisket æg. Læg dem på plader med bagepapir. Pynt dem med perlesukker og hakket mandler.