Fremgangsmåde: Smørret røres i sukkeret og den mørke farin.
Et efter et røres æggene i.
Mel og bagepulver blandes i. Salt, hakkede nødder og rosiner tilsættes. Til sidst vendes creme fraichen forsigtigt i.
Massen bredes ud i en velsmurt rund form, strøet med rasp og bages på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 40-45 minutter.
Stik for en sikkerheds skyld en strikkepind i kagen og se om den er bagt, inden den tages ud af ovnen. Måske skal den bages lidt mere end de anførte 40-45 minutter.
Glasur: Smør, farin og mælk (OBS! Ikke flormelis) koges i 2-3 minutter, så massen bliver tyk og sejtflydende. Derefter tager man gryden af komfuret og blander flormelis i. Glasuren skal køle lidt inden den hældes over kagen.
Til sidst pyntes kagen med valnødder eller pekannødder.
Glasuren er ikke svær at lave, hvis man kender fidusen. Fidusen er, at den koges på fuldt blus, mens der hele tiden røres rapt i gryden. Glasuren brænder så ikke på og bliver helt perfekt i løbet af 2-3 minutter.
|
|